Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Slovenija : poletje 1928

Nora Lavrin

Ilustrirani dnevnik s poročnega potovanja Nore in Janka Lavrina

Nora in Janko Lavrin, Angležinja in Slovenec, sta se spoznala v Londonu, na zabavi, na začetku leta 1928. Ona študentka, ilustratorka, on profesor ruščine.
Poročila sta se 28. julija in se odpravila na izlet v Slovenijo, v Alpe. Nora je v tem času poročnega potovanja ilustrirala dnevnik, ki je zdaj shranjen v knjižnici Ashmolean Library.

Založnik o knjigi

Hudomušno ilustriran potopis s poročnega potovanja je po skoraj osemdesetih letih izšel v knjigi. Nora Lavrin je imela poseben dar opazovanja in talentirano roko, da je žive podobe strnila v ilustracije ter jih pospremila z iskrivimi podpisi. Njeno tenkočutno in bistro videnje ljudi in narave so dragocene priče življenja in sveta, ki ga sicer ni več, a ga Slovenci čutimo v žilah.

Nora Lavrin: Slovenija: poletje 1928 – Bernard Nežmah, mladina.si


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 128635904
Avtor: Nora Lavrin
Cobiss naslov: Slovenija : poletje 1928 : ilustrirani dnevnik s poročnega potovanja Nore in Janka Lavrina / Nora Lavrin ; [prevedla Veronika Novak ; spremna beseda Janez Bogataj]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2004
Založništvo: Ljubljana : Vale-Novak, 2004 ([Kranj] : Gorenjski tisk)
Fizični: 126 str. : ilustr. ; 25 cm