Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika

Slovenija brez Patrie in Zvonov

Ivan Janez Štuhec

November 2017

Založnik o knjigi

Prodorni komentarji dr. Ivana Janeza Štuheca, ki so bili v različnih slovenskih medijih objavljeni med letoma 2010 in 2017, prinašajo razmislek tako o aktualnih družbeno-političnih dogajanjih kot tudi o odzivih Cerkve na njih. Avtor kritično presoja ideološka ozadja, ki Slovenijo kot demokratično republiko še vedno zapirajo v okove nekdanjih političnih sistemov in družbenih praks, kar slovenskemu narodu onemogoča sproščeno svobodo bivanja, omejuje odprt dialog različno mislečih in kritično spraševanje o preteklosti in sedanjosti ter zmanjšuje pomen odkrivanja resnice kot temeljne pravice vsakega državljana v svobodni, odprti in demokratični družbi. Branje, ki končno razjasnjuje pogled na dogajanja v Sloveniji in širše.

Avtor obravnava teme državotvornosti, posebej se posveča primerom, ki so zaznamovali slovenski prostor bodisi na državni bodisi na cerkveni ravni (npr. zadeva Patria, finančni zlom mariborske nadškofije), in jih osvetljuje z zamolčanimi ali prezrtimi resnicami. Obravnava tudi druga aktualna vprašanja o družini, državi in civilni družbi ter ne nazadnje o vlogi vere in Cerkve ob soočanju z izzivi sodobnega časa.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291717632
Avtor: Ivan Janez Štuhec
Cobiss naslov: Slovenija brez Patrie in Zvonov / Ivan Janez Štuhec ; [spremna beseda Janez Janša]
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Celje ; Ljubljana : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba, 2017 ([Maribor] : Dravski tisk)
Fizični: 324 str. ; 21 cm