Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ZGODOVINA zgodovina Slovencev

Slovenci – kdo smo in od kdaj smo tu?
Zbornik konference

Jože Rant, ...

Oktober 2014

Iz spremne besede urednikov

V zborniku so objavljeni prispevki enodnevnega posvetovanja na temo “Slovenci – kdo smo in od kdaj smo tu”, ki je bilo konec julija leta 2010 v Kulturnem domu v Bovcu in v organizaciji Občine Bovec in Gorniškega kluba “dr. Henrik Tuma”. Idejo za posvetovanje in za temo, ki obravnava korenine slovenskega naroda, je dal g. Janez Janša. Njemu gre zahvala, da je do konference prišlo in tudi za vse spodbude, nasvete in pomoč pri izvedbi posvetovanja.

Program posvetovanja je pripravil  programski odbor  “Raziskovanje evropskega staroselstva – RES”, ki ga sestavljajo prof. dr. Anton Jeglič, častni predsednik Gorniškega kluba “dr. Henrik Tuma”, prof. dr. Anton Perdih, Andrej Rant, dr. dent. med., dr. Duša Krnel Umek in  predsednik skupine RES doc. dr. Jože Rant.

Napredek znanosti v svetu in še posebej v Evropi na področju raziskav v arheologiji, jezikoslovju in genetiki so spodbudile tudi nastanek novih pogledov na poselitve Evrope v pradavnini, na razvoj in širitev tako materialne kot tudi družbene in duhovne kulture in s tem posledično na nove modele etnogeneze narodov v Evropi, Aziji in Afriki. Čas in okoliščine torej naravnost zahtevajo, da se na podlagi novih multidisciplinarnih dosežkov v znanosti znova posvetimo tudi preučevanju izvora slovenskega naroda.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274662144
Avtor: Jože Rant, ...
Cobiss naslov: Slovenci - kdo smo in od kdaj smo tu? : konferenca v organizaciji Gorniškega kluba Dr. Henrik Tuma in skupine raziskovalcev evropskega staroselstva (RES), Kulturni dom v Bovcu, 30. julija, 2010 : zbornik konference / [avtorji Jože Rant ... [et al.] ; urednika Jože Rant, Duša Krnel Umek]
Postavitev: ZGODOVINA zgodovina Slovencev
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo:
Fizični: 245 str. : ilustr. ; 24 cm