Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Slepi morilec

Margaret Atwood

Bookerjeva nagrada

2000

Založnik o knjigi

Iris Chase s časopisnim člankom začenja svojo knjigo spominov na Laurino skrivnostno smrt pred petdesetimi leti, ko je z avtomobilom zapeljala z mostu. Pred nami se razprostre nenavadna, fascinantna zgodba o dveh sestrah in njunih skrivnostih. Iris nas popelje v Laurino življenje, in ko že pričakujemo njeno zgodbo, jo preplete z izmišljeno pripovedjo o dveh neimenovanih ljubimcih, ki se na skrivaj sestajata v umazanih sobah zakotnih ulic. A neprenehoma se vračamo k Iris in njenemu možu, mogočnemu industrialcu, ki so ga leta 1947 našli mrtvega na njegovi jadrnici.

Z briljantno povezavo na prvi pogled tako nezdružljivih zgodb Atwoodova ustvari dramatično epsko pripoved, postavljeno v dvajseto stoletje, polno osupljivih udarcev, nepozabnih spominov, ljubezni, intrig in izdaj.

Margaret Atwood je ena največkrat nagrajenih pisateljic, njen izredno bogat literarni opus pa obsega leposlovje, poezijo in kritične eseje. Njena dela so bila objavljena v več kot 35 državah, zanje je prejela več kot 55 mednarodnih nagrad. Roman Slepi morilec je leta 2000 prejel bookerjevo nagrado. Leta 2005 je bila Margaret Atwood dobitnica ‘nagrade razsvetljenja’ na knjižnem festivalu v Edinburgu, za izjemen prispevek svetovni literaturi in misli. Leta 2008 ji je bila podeljena tudi nagrada princa Asturiasa za literaturo v Španiji. Živi v Torontu.
 


Bookerjeva nagrada je nagrada za najboljši roman v angleškem jeziku, ki ga je napisal avtor iz Commonwealtha ali Irske. Podeljuje jo Booker Prize Foundation od leta 1969.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 251628032
Avtor: Margaret Atwood
Cobiss naslov: Slepi morilec / Margaret Atwood ; [prevod Alenka Razboršek]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2010
Založništvo: Tržič : Učila International, 2010
Fizični: 541 str. ; 24 cm