Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Skupaj sami

Karin Bruder

Junij 2015

Založnik o knjigi

Najprej je državo zapustil Agnesin oče. Malo za njim je odšla še mama. V Nemčijo, kjer imajo vse: salamo, sir, meso, papirnate robčke in toaletni papir. Agnes sta meni nič, tebi nič pustila samo v obubožani Romuniji, v kateri vlada vsesplošno pomanjkanje in kjer ljudi stiska Ceauşescujev režim. Po kratkem bivanju pri teti se Agnes zateče k stari mami Puši, s katero preostali družinski člani nočejo imeti opravka. Samosvoja in pokončna ženska Agnes podari pravi dom. Agnes odkriva družinske skrivnosti, se prvič zaljubi in se spopade z vprašanjem, kaj pomeni domovina in zakaj vztrajati v njej.
Roman Skupaj sami je bil nominiran za nemško nagrado za mladinsko književnost. Bralce vseh generacij bo presunil z iskreno in neposredno pripovedjo odraščajočega dekleta, ki išče svoje mesto v družini in domovini ter spoznava in boleče občuti udarce totalitarnega režima, v katerem je včasih tudi golo preživetje odvisno od posameznikove iznajdljivosti in trme.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268581120
Avtor: Karin Bruder
Cobiss naslov: Skupaj sami [Elektronski vir] / Karin Bruder ; prevedla Irena Samide ; spremna beseda Gorazd Kovačič
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2013
Fizični: 448 str. : ilustr. ; 22 cm