Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje

Skozi oči prekariata
prekarno delo, delavsko organiziranje in četrta industrijska revolucija

Črt Poglajen

September 2017

Založnik o knjigi

Prvi zbornik intervjujev na temo prekariata. Knjiga v 424 straneh združuje poglede 56 ljudi, ki močno vplivajo na družbo in na družbeno mnenje. Med intervjujanci so: Predsednik Republike, dva nekdanja Predsednika Republike, trije aktualni ministri, evropska komisarka za delo, varuhinja človekovih pravic, ljubljanski župan, ljubljanski metropolit in številni drugi.

Oblike zaposlitev, ki zaposlenemu ne nudijo varnosti (in bi jih z eno besedo lahko imenovali za prekarne) postajajo danes prej pravilo kot izjema. Z njimi znotraj družbe rasteta tako revščina kot obseg neenakosti. Spremenjen odnos do dela, ki prekarnost vodi, svojo legitimacijo črpa v neoliberalizmu. Razvil se je v Veliki Britaniji ob začetku osemdesetih let, pri nas pa se je začel pospešeno širiti po ekonomski krizi leta 2008.

Knjiga, ki zajema poglede na prekariat, zdužuje 56 mnenj, 56 izbranih sogovornikov. Da bi dobili celovito podobo o tem, kaj si o pojmu mislijo tisti, ki nas predstavljajo, ali pa vplivajo na naše mnenje, smo na uredništvu spletnega portala Skozi oči prekariata v letu dni brali sogovornike z različnih področij, različnih poklicev in različnih prepričanj.

V monografijo smo zajeli intervjuje z Milanom Kučanom, dr. Danilom Türkom, Borutom Pahorjem, dr. Milanom Brglezom, dr. Anjo Kopač Mrak, dr. Majo Makovec Brenčič, mag. Dejanom Židanom, Zoranom Jankovićem, msgr. Stanislavom Zoretom, dr. Guyem Standingom in drugimi pomembnimi sogovorniki. Gre za celovit pregled razumevanj prekarnosti pri nas.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290408960
Avtor: Črt Poglajen
Cobiss naslov: Skozi oči prekariata : brez konsenza : prekarno delo, delavsko organiziranje in četrta industrijska revolucija / [intervjuji] Črt Poglajen ; [sodelavci pri intervjujih Manja Kovačič, Ana Marija Lednik, Anja Pucer ; fotografija Črt Poglajen ... et al.]
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : samozal., 2017 ([Ljubljana] : Collegium Graphicum)
Fizični: 416 str. : ilustr. ; 24 cm