Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo

Siringa

Cvetka Bevc

Februar 2018

Založnik o knjigi

Pesmi Cvetke Bevc, zbrane pod naslovom Siringa, so pesničin dvogovor s starimi grškimi bogovi, so dolge, valujoče, grajene simetrično, »skoraj nekakšne pindarske ode prebivalcem Olimpa, ki je danes le še gora, a nekoč, ko je svetu še vladal mit in se je logos šele prebujal, je bil prebivališče bogov. Kot zapiše pesnica sama, je ob svojem pogostem obiskovanju Grčije nekoč na obali otoka Rodosa našla Panovo piščal, urezano iz trstike. A trstika je bila nekoč lepa nimfa Siringa, v katero se je zaljubil Pan, polčlovek polkozel. K pesničinim golim nogam je morje naplavilo piščal, ki jo je poklicala, naj piše pesem, pesmi,« v spremni besedi zapiše Ivo Svetina.

Cvetka Bevc, rojena leta 1960, je pesnica, pisateljica in glasbenica. Piše prozo, poezijo, dramska besedila in mladinsko literaturo. Pesniške zbirke: Prelet žerjavov (2004), Med ločjem (2005) in Odbleski (2009). Je avtorica številnih radijskih iger in knjig za otroke in mlade. Nominacije za nagrade kresnik (2012), večernica (2012), desetnica (2011, 2012, 2014). Članica uredništva revije Poetikon, živi in ustvarja v Ljubljani.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291979008
Avtor: Cvetka Bevc
Cobiss naslov: Siringa / Cvetka Bevc ; [spremna beseda Ivo Svetina]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Književno društvo Hiša poezije, 2017 ([Ljubljana] : Itagraf)
Fizični: 74 str. : sl. avtorice ; 24 cm