Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo

Sinaj
sveta gora, o kateri govorita dva izjemna pričevalca

Vito Mancuso, Nives Meroi

September 2017

Založnik o knjigi

Eno najuspešnejših alpinistk sveta Nives Meroi tokrat spremljamo pri osvajanju povsem drugačnega vrha, brez posebne alpinistične opreme za zasnežene vrhove; na isto pot se hkrati odpravi tudi italijanski teolog. Pričevanji obeh nam sveto goro Sinaj predstavita kot zgodbo v vsakomur od nas.

Februarja 2013 se je Nives Meroi, slavna italijanska alpinistka, ki je do takrat osvojila že enajst od štirinajstih osemtisočakov sveta, odpravila na povsem drugačno ekspedicijo. Če se želiš povzpeti na vrh nezasnežene gore, ne potrebuješ opreme, kakršna je nujna za vzpon na himalajske orjake. Dovolj je imeti vozovnico do Egipta, nahrbtnik in skromno beležko z eno samo besedo na platnicah: Sinaj.

V istem času se je teolog Vito Mancuso za svojo pisalno mizo pripravljal na enako pot. Njegova prtljaga so bili knjige Pentatevha in dela iz arheologije. Preden je stopil na to pot, so se mu pred očmi vrstile podobe gorečega grma in tabel z desetimi zapovedmi, ki jih je Mojzesu dal sam Bog na vrhu gore, poznane pod dvema imenoma – Sinaj in Horeb.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290142464
Avtor: Vito Mancuso, Nives Meroi
Cobiss naslov: Sinaj : sveta gora, o kateri govorita dva izjemna pričevalca / Vito Mancuso, Nives Meroi ; fotografije Roman Benet ; prevedla Mateja Gomboc
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Celje ; Ljubljana : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba, 2017 ([Maribor] : Dravski tisk)
Fizični: 149 str., [8] str. pril. ; 21 cm