Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Sherlock Holmes
Spomini

Arthur Conan Doyle

Avgust 2015

Založnik o knjigi

V zbirki Sherlock Holmes prvič po več kot sedemdesetih letih v slovenščini objavljamo kratke zgodbe znamenitega detektiva pod prvotnimi naslovi in v takšnem zaporedju, kot je zgodbe originalno objavljal sam sir A. C. Doyle. V prvem delu knjige Sherlock Holmes: Spomini se ponovno srečamo z neugnanim in hudomušnim detektivom vseh časov in njegovim pomočnikom dr. Watsonom, ki v šestih samostojnih detektivskih zgodbah uspešno premagujeta pretkane angleške zlikovce. V knjigi so zajete naslednje zgodbe: Srebrni blisk, Rumenoličnež, Posrednikov pisar, Sherlock Holmes kot vojak, Gloria Scott, Obred družine Musgrave.
V drugem delu knjige Sherlock Holmes: Spomini pogumni in neprekosljivi detektivski dvojec v šestih novih detektivskih zgodbah razkrinka temačne zločine londonskih ulic in angleškega podeželja. V knjigi so zajete naslednje zgodbe: Reigatski veleposestniki, Grbavec, Stalni pacient, Grški tolmač, Pomorska pogodba, Končni problem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 280328192
Avtor: Arthur Conan Doyle
Cobiss naslov: Sherlock Holmes. Spomini / Arthur Conan Doyle ; [spremno besedilo Maja Nemec]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: V Ljubljani : Karantanija, 2015 (Ljubljana : NTD)
Fizični: 2 zv. (156; 163 str.) ; 20 cm