Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo

Seznam

Andrej Hočevar

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Posamezna pesem iz Seznama drsi med mnogimi temami, tako kot avtorjeve misli: od premisleka temeljnih eksistencialnih tematik – bratovo umiranje, iskanje identitete v poznih tridesetih, formacija družine – do banalij, prestopov v ironijo in sarkazem. Tudi oblika Hočevarjeve poezije sledi diktatu toka misli: pesmi v prozi sledijo formi poravnanega stolpca, brez odstavkov, brez pavz … Njegov tok misli je izrazito bogat, pripoved ni banalna in ni patetična, pa čeprav so teme, ki jih odpira, v tem smislu »nevarne«.
Njegovo besedišče je bogato, inovativno, večpomensko; razvejeni tok Hočevarjevih misli bo bralca, ki se mu bo upal prepustiti, odnesel s seboj.

Iz enega črevesa se naredi dovolj klobas za tri družine. V volovski vamp se lahko skrije cela ovca.
Če bi razvozlali človeške možgane, bi dobili kilometrsko cev, ki jo posamezna misel po bližnjicah preči v delčku sekunde. Toda ker te bližnjice na zraku izpuhtijo, smo v medsebojni komunikaciji obsojeni na dolgotrajne poskuse in preverjanja skupnega jezika, ki po naravi ne more obstajati. Obsojeni smo na položnice za telefon.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290680320
Avtor: Andrej Hočevar
Cobiss naslov: Seznam / Andrej Hočevar ; [risba Anja Delbello]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST pesništvo
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2017 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 91 str. ; 22 cm