Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

FILOZOFIJA etika

Šepet opravljivcev

Dario Edoardo Viganò

Maj 2017

Založnik o knjigi

V tej knjižici avtor po vzoru papeža Frančiška razgalja greh opravljanja, ki je med ljudmi »najbolj razširjen in hkrati najtežje obvladljiv«. K osrednji temi prehaja postopoma, od govorne komunikacije do pojava govoric, iz katerih raste tudi opravljanje. Iz vsega izhaja še nekaj hujšega – da namreč suša v srcu opravljivca otopi tudi občutek slabe vesti.
Z zapisanim avtor želi, da bi razumeli, kje opravljanje v vseh svojih oblikah izvira, kako se širi in kako najde sodelavce znotraj družbenega sistema. Pokaže na škodo, ki zaradi tega pojava nastaja tako v družbi nasploh kot v Cerkvi, in nazadnje tudi svetuje, s kakšno držo naj bi zlasti kristjani odgovarjali na to skušnjavo.

Monsignor Dario Edoardo Vigano (1962) je italijanski duhovnik, pisec in predavatelj, medijski strokovnjak, prefekt novoustanovljenega Tajništva za komunikacije pri Svetem sedežu (2015).


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289349376
Avtor: Dario Edoardo Viganò
Cobiss naslov: Šepet opravljivcev : oblike diskreditacije v družbi in Cerkvi / Dario Edoardo Viganò ; [prevod Rok Blažič]
Postavitev: FILOZOFIJA etika
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2017 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 61 str. ; 20 cm