Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Še vedno živ

Phil Souterland in John Hanc

Februar 2016

Založnik o knjigi

Še vedno živ je živobarvna, neodložljiva in navdihujoča zgodba o športniku Philu Southerlandu, ki je kot eden najmlajših ljudi na svetu dobil diagnozo sladkorne bolezni tipa 1, nato pa z neverjetno zagrizenostjo in zagnanostjo potolkel vse črnoglede napovedi in se prebil v sam vrh svetovne kolesarske smetane.

Ta športna pustolovščina, ki je pravzaprav biografija mladega kolesarja, pripoveduje o odraščanju v južnjaškem floridskem predmestju, kjer se v mladem nadobudnem Philu prebuja športnik. Nihče si še v sanjah ne predstavlja, da bo iz krmežljavega in nizkoraslega poba, ki odrašča v enostarševski družini in se vse življenje bori s sladkorno boleznijo, nekoč zrasel vrhunski ultrakolesar, ki bo podiral rekorde na najtežji vzdržljivostni preizkušnji na svetu – na dirki po Ameriki.

Zgodba o nepričakovanem, zmagoslavnem uspehu in triumfu nad boleznijo, ki bo navdušila staro in mlado, še posebej vse tiste, ki se v življenju soočajo s takimi ali drugačnimi težavami in ovirami. Vse je mogoče. Popolnoma vse.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 282025728
Avtor: Phil Souterland in John Hanc
Cobiss naslov: Še vedno živ : moja tekma z boleznijo : od diagnoze do obvladovanja / Phil Souterland in John Hanc ; [prevedla Emanuela Malačič Kladnik]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Chiara, 2015 ([Ljubljana] : Itagraf)
Fizični: 266 str., [8] str. pril. ; 24 cm