Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ZGODOVINA biografije drugi

Ščuka : Gabriele D’Annunzio
Pesnik, zapeljivec in vojni pridigar

Lucy Hughes-Hallett

December 2016

Založnik o knjigi

Ščuka je obsežna biografska pripoved o italijanskem ekstravagantnem književniku, ognjevitem nacionalistu in predhodniku tako fašistov kot futuristov Gabrieleju d’Annunziu (1863–1938).
Knjiga je v grobem razdeljena na tri dele. Prvi, uvodni del je neke vrste skrajšan, pregledni povzetek d’Annunzijeve življenjske poti, vanj so zajete najpomembnejše postaje njegove literarne kariere in javno-političnega delovanja. Drugi del je obsežnejši in obravnava številne posamezne vidike d’Annunzijeve osebnosti.

Knjiga Ščuka je tudi vsestranska pripoved o družbenem (in družabnem) življenju Italije in njene okolice od fin de siècla do časa, ko se je sesuval krhki mir po prvi svetovni vojni. To je tudi zgodba o Italiji, sprva komaj porojeni kraljevini (bila je le dve leti starejša od d’Annunzia) in naposled že pomembni sredozemski sili, ki je iskala priložnosti za svojo potrditev kot starodavna velesila. Ne nazadnje kaže ta knjiga bralcu tudi svojevrsten stranski ris zgodovine (vojnega) letalstva, katerega pomemben gibalec je bil prav tako vsestranski talent Gabriele d’Annunzio.

Založba Modrijan – več o knjigi, preberite odlomek


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286601728
Avtor: Lucy Hughes-Hallett
Cobiss naslov: Ščuka : Gabriele D'Annunzio : pesnik, zapeljivec in vojni pridigar / Lucy Hughes-Hallett ; prevedel Andrej E. Skubic
Postavitev: ZGODOVINA biografije drugi
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Modrijan, 2016 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 685 str. : ilustr. ; 24 cm