Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST znanstvenofantastični romani

Sanjačka

Samantha Shannon

April 2014

Založnik o knjigi

Piše se leto 2059. Devetnajstletna Paige Mahoney dela v zločinskem podzemlju Rod London. Njeno delo je zbiranje informacij na poseben način – vdira v ume ljudi. Paige je sanjačka, jasnovidka, in v svetu, kot ga narekuje Rod, že samo dejstvo, da diha, pomeni veleizdajo.

Paige se spremeni življenje za vedno, ko jo napadejo, omamijo in ugrabijo ter prepeljejo v Oxford, mesto, ki ga že dvesto let čuvajo v tajnosti, ker ga vodijo in nadzirajo mogočni pripadniki rase iz onstranstva. Paige dodelijo upravitelja, refaima s skrivnostnimi motivi. On postane njen gospodar, njen učitelj in njen naravni sovražnik. Toda če si bo Paige spet hotela priboriti svobodo, mu bo morala dovoliti, da jo tudi neguje v tej strašni ječi, kjer jo čaka samo še smrt.

Roman Sanjačka avtorice Samanthe Shannon vas bo očaral z zgodbo o srčni in neustrašni junakinji. Mlada pisateljica je v svojem prvencu, ki je izšel v 28 državah, ustvarila izjemno, bogato, vznemirljivo in drzno zgodbo o novi resničnosti v novem svetu v prihodnosti.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 273150976
Avtor: Samantha Shannon
Cobiss naslov: Sanjačka / Samantha Shannon ; [prevedla Amanda Mlakar]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST znanstvenofantastični romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Tržič : Učila International, 2014
Fizični: 464 str. ; 20 cm