Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PSIHOLOGIJA poljudna psihologija

Samozavest je seksi!

Edvard Kadič

April 2018

Založnik o knjigi

Priročnik za vse, ki jih zanima kako samozavestno nastopati, voditi ljudi, se obnašati na razgovoru za službo, na zabavi, v lokalu itd. Na 230-ih straneh in preko 140-ih fotografijah nam avtor nazorno pojasni pravila samozavestne drže telesa v različnih situacijah, zasebno, družabno in poslovno, postreže pa nam tudi s poglobljenim uvidom v zadnje znanstvene raziskave na tem področju ter s tem v samo znanstveno ozadje preučevanja samozavesti in govorice telesa kot sestavnega dela neverbalne komunikacije.
Naša telesa niso le orodja, ki nas ponesejo kamorkoli si želimo. So tudi orodja, ki nam omogočijo, da postanemo, kar si želimo. Vedno več je raziskav, ki to potrjujejo. Kamor gre naše telo, bodo šle tudi naše misli in občutja. Z lahkoto se lahko strinjamo, da npr. joga ali tai chi na človeka vplivata pozitivno. Vendar pa je prav posebej pomembno, da so nam podobni pozitivni učinki na voljo tudi v našem vsakodnevnem gibanju.
Samozavest ne razširi le naših misli, temveč razširi oz. od nas »zahteva« tudi širjenje telesa. Kadar se počutimo samozavestni, se tudi fizično naredimo večje. Razširimo noge, roke, zasedemo več prostora npr. v čakalnici pri zdravniku ali poravnamo svojo držo telesa pri kosilu s poslovnimi partnerji, dvignemo brado med hojo, ob tem pa še potegnemo ramena nazaj in rahlo navzdol ter nekoliko napihnemo prsa.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291885056
Avtor: Edvard Kadič
Cobiss naslov: Samozavest je seksi! : samozavestna govorica telesa / Edvard Kadič ; [fotografije Primož Predalič]
Postavitev: PSIHOLOGIJA poljudna psihologija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Zavod za napredne študije Delta, 2017 ([Begunje] : Cicero)
Fizični: 229 str. : ilustr. ; 21 cm