Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SOCIOLOGIJA sociologija kulture

Samoumevni svet

Miha Blažič - N'Toko

December 2016

Založnik o knjigi

Ob vsaki, še tako majhni nevšecˇnosti, v tisku, na TV-ju, na spletu ali v živo, ne sme manjkati pripomba: »To je mogocˇe samo v Sloveniji!« Premalo odprtih okenc v banki? Samo v Sloveniji! Koncert se je začel 30 minut po napovedani uri? Samo v Sloveniji! Elektrika se je spet podražila? Samo v Sloveniji! Policaji so kreteni? Samo v Sloveniji! Korupcija? Samo v Sloveniji!

Je posameznikov uspeh odvisen zgolj od velikosti njegovih ambicij in delovne vneme? Smo Slovenci zahojen narod, ki je že po naravi obsojen na vaške prakse in podrejanje velikim? So spletna družabna omrežja postala privilegirani teren družbenega aktivizma?

Miha Blažič – N’toko v svojem knjižnem prvencu poskuša zrušiti naše vsakdanje samoumevnosti in milenijski generaciji izobražencev, prekercev in cinikov pomaga odpirati prostore izvirnega mišljenja in delovanja. Miha Blažič (roj. 1980 v Novem mestu), morda bolje znan pod svojim umetniškim imenom N’toko, je reper in pevec skupine Moveknowledgement. V obdobju množičnih ljudskih protestov v letih 2012–2014 je našel tudi svoj publicistični glas in ga začel neusmiljeno uporabljati, sprva na svojem blogu in kasneje tudi kot kolumnist tednika Mladina. Samoumevni svet je njegov knjižni prvenec.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286426624
Avtor: Miha Blažič - N'Toko
Cobiss naslov: Samoumevni svet / Miha Blažič - N'Toko ; [ilustracije Uroš Abram ; fotografije v 6. poglavju Borut Krajnc]
Postavitev: SOCIOLOGIJA sociologija kulture
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2016 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 157 str. : ilustr. ; 24 cm