Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani

Samotni bralec
Mladinski roman

Marija Švajncer

Avgust 2014

Založnik o knjigi

V mladinskem romanu Samotni bralec Marija Švajncer kot povezovalni člen med raznolikimi zgodbami izpostavlja fanta v puberteti, ki se v iskanju sebe, svoje identitete in tudi razumevanja okolice, mame in prijateljev zateka v zgodbe, ki jih prebira, in skuša v njih najti odgovore, ki mu jih zastavlja njegovo vsakdanje “komplicirano” življenje.
Fantovo dojemanje sveta avtorica inovativno predstavlja skozi esejistično razlago znanih in manj znanih literarnih in filozofskih del. Le-te skozi kratek vsebinski prikaz prepleta z razmišljanji mladega akterja, ki se z njimi strinja ali pa tudi ne, in skuša razumeti ravnanje junakov in razmišljanje avtorjev teh del. Tako se v romanu prepletajo zahtevna dela svetovne filozofije in literature z nekaterimi kanonskimi deli mladinske književnosti.
Samotni bralec je sugestivno mladinsko literarno delo, namenjeno t.i. dobrim bralcem zadnje triade osnovne šole, še bolj srednješolcem, nič manj pa tudi odraslim bralcem, ki se jim skozi avtoričino pripoved izjemno doživeto razpira svet mladostnika in branja.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 78666241
Avtor: Marija Švajncer
Cobiss naslov: Samotni bralec : mladinski roman / Marija Švajncer
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Murska Sobota : Franc-Franc, 2014 (Radovljica : Tiskarna in knjigoveznica Radovljica)
Fizični: 200 str. ; 21 cm