Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PREHRANA živila živilska tehnologija

Sadna vina in kisi

Zdenko Rajher

Junij 2015

Avtor o knjigi

V Slovenji, kjer pridelujemo sadje pretežno za svežo porabo in manj namensko za predelavo v sadne proizvode, je tudi pri najbolj skrbni pridelavi nekaj sadja neprimernega za ponudbo kot sveže, ki pa ga lahko predelamo v kakovostne sadne proizvode.
Že leta 1917 je Martin Humek v knjigi “Sadno vino in sadjevec” zapisal, da ima lahko sadno vino pri zmerni uporabi ugodne učinke, primerno pa je tudi za trženje. Anton Kosi leta 1891 v “Umnem kletarstvu” ugotavlja, da domači kis ni le zdrava začimba, ampak pospešuje izločitev nezdravih snovi iz telesa. Tako kot takrat je tudi danes pomembno, da poznamo sodobne postopke za dobivanje kakovostnih sadjevcev in kisov, ki naj v čim večji meri ohranijo sestavine sadja, obenem pa naj bodo ustrezno trajni in zdravstveno neoporečni.
V ta namen sem na osnovi znanja, izkušenj in novejše zlasti tuje literature pripravil to strokovno knjigo, ki naj k temu prispeva svoj delež. Našim sadjarjem in porabnikom želim, da z veseljem pripravljajo in uživajo domače sadjevce in kise.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279567360
Avtor: Zdenko Rajher
Cobiss naslov: Sadna vina in kisi / Zdenko Rajher
Postavitev: PREHRANA živila živilska tehnologija
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Slovenj Gradec : Kmetijska založba, 2015
Fizični: 262 str. : ilustr. ; 24 cm