Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Ruska konkubina

Kate Furnivall

Založnik o knjigi

Džuncov na Kitajskem leta 1928. Mogoče so krivi njeni rdeči lasje ali pa trdo življenje. Kakor koli, Lidija Ivanova je neukročenega duha. Nič ga ne more zatreti, niti umazane vode reke Pejho. V rečno blato brez razlike mečejo trupla tatov in komunistov. Njena mati Valentina je sodila k ruski smetani, dokler boljševiki niso prijeli njene družine. Moža so odpeljali, Valentini pa se je posrečilo, da je odkupila hčerkico in jo odpeljala na Kitajsko. Čeprav mati in hči zdaj živita v belski Mednarodni koloniji, Lidije ne more zadržati nobeno obzidje.

Ko se nekega dne znajde v samotni ulici in ji že grozi gotova smrt, ji življenje reši Čang Anlo, čedni mladenič z ognjem v očeh, ki se skriva pred oblastmi zaradi privrženstva komunizmu. Oblastniki poskušajo storiti vse, da bi pogasili njuno vročo ljubezen, a Lidija in Čang nimata moči, da bi se ji odrekla.

.

.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 243468800
Avtor: Kate Furnivall
Cobiss naslov: Ruska konkubina / Kate Furnivall ; [prevedla Dušanka Zabukovec]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2009
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2009 (Maribor : Ma-tisk)
Fizični: 579 str. : ilustr. ; 21 cm