Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA zgodovina Evropa

Ruska flota dve leti v Trstu
zamolčana zgodovina Trsta

uredil Bruno Volpi Lisjak

September 2016

Založnik o knjigi

Opisi naših krajev so že izšli v knjigah francoskih, angleških in nemških potopiscev, sedaj pa imamo priložnost, da se priložnost, da spoznamo Trst tudi z ruskega zornega kota.
Nadvse zanimivi so opisi francoske vojske, ki je bila za časa okupacije do meščanov nasilna in do skrajnje mere roparska, v nasprotju s tem, kar so ljudje naših dežel pričakovali po revoluciji, ki je obljubljala liberté, egalité, fraternité.
Bralci izvejo marsikaj o vskadanjem življenju Tržačanov pa tudi o razuzdanih navadah med pustnim praznovanjem. Omembe vredno je tudi potovanje ruskih oficirjev s kočijo do Lipice in ogled jame Vilenice.
Ne bo odveč ugibati, zakaj je bil ta del zgodovine Trsta popolnoma zamolčan, saj dveletna prisotnost približno tisoč mornarjev na sedmih ladjah s preko štiristo topovi, ki so branili Trst pred Angleži, ni mogla ostati v mestu neopazna.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 8871148
Avtor: uredil Bruno Volpi Lisjak
Cobiss naslov: Ruska flota dve leti v Trstu : zamolčana zgodovina Trsta / uredil, prevedel in s pripombami opremil [ladijski dnevnik Vladimirja B. Bronjevskega] Bruno Volpi Lisjak ; [spremna beseda Jože Pirjevec]
Postavitev: ZGODOVINA zgodovina Evropa
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Trst : Mladika, 2016 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 109 str. : ilustr. ; 19 x 27 cm