Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ZGODOVINA biografije drugi

Roger Federer

Chris Bowers

Februar 2016

Založnik o knjigi

Kdo je največji? To se sprašujejo otroci na šolskih igriščih, odrasli pri pogovoru o legendarnih športnikih v baru, novinarji, ki poskušajo oceniti relativne uspehe posameznikov, in nešteti drugi.
Od zmage na odprtem prvenstvu Francije in v Wimbledonu leta 2009 je teniški svet večinoma enoten, da je Roger Federer največji teniški igralec vseh časov. Toda kdo je Roger Federer? Od kod prihaja? In kako ga je pot do veličine izoblikovala?
Biografija Rogerja Federerja se piše v presežnikih: prvi poklicni teniški igralec, ki je s turnirskimi nagradami zaslužil 8 milijonov dolarjev v eni sezoni; prvi, ki je osvojil deset ali več naslovov v treh zaporednih sezonah; prvi po dvajsetih letih, ki je dobil devetdeset dvobojev v sezoni; in prvi, ki je sedemnajstkrat zmagal na turnirjih za veliki slam.
Odlično branje za vse športne navdušence!


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281401088
Avtor: Chris Bowers
Cobiss naslov: Roger Federer : [vpogled v življenje največjega igralca v zgodovini tenisa : biografija] / Chris Bowers ; [prevedel Niki Neubauer]
Postavitev: ZGODOVINA biografije drugi
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Tržič : Učila International, 2015 (natisnjeno v EU)
Fizični: 390 str., [16] str. pril. ; 20 str. : ilustr.