Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Roba za ne vervat
Kratka proza

Veso Pirnat - Brolski

Junij 2015

Založnik o knjigi

Roba za ne vervat je spominska refleksija o resničnih ali namišljenih dogodkih. Prve tri zgodbe so iz avtorjevega mladostniškega obdobja, ki ga je preživel v povojni Ljubljani. V tem delu se zgodbe dotikajo njegove družine, bivanja in sobivanja, ki je bilo značilno za takratni čas. Zaznamo očetovo radikalno špartansko vzgojo, njegove večne bolečine neizpetega gledališkega igralca. Zgodba Singerica opisuje toplino razmerja s toplo mediteransko dušo njegove matere. Zato ni niti malo nenavadno, da je celotno knjigo posvetil prav njej. Pisateljev svetovni nazor je prežet z izredno senzibilnim socialnim čutom. Vir njegove pisateljske potence so številna popotovanja in prebrane knjige, iz katerega črpa moč za svoje ustvarjanje.
Nekaj zgodb je bilo ovrednotenih s priznanji in z nagradami, tako da po mojem mnenju Veso Pirnat – Brolski postaja zelo dober pisec kratkih zgodb (posveča se tudi drugim literarnim oblikam, kot so poezija, dramatika in roman). Naj bodo moje skromne misli napotilo zgodbam, ki bodo bralcem vsekakor zanimive. V času, ki ga živimo, bodo obudile spomine na preteklost, ki jo ljudje še vedno nosijo v sebi. (Katarina Mlakar)


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279151616
Avtor: Veso Pirnat - Brolski
Cobiss naslov: Roba za ne vervat : kratka proza / Veso Pirnat - Brolski ; [spremna beseda Katarina Mlakar]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Maribor : Ved, 2015
Fizični: 128 str. ; 21 cm