Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani

Rob večnosti

Ken Follett

Junij 2015

Založnik o knjigi

Velikopotezni zaključek veličastne zgodovinske sage Stoletje

Follettova trilogija spremlja junake petih različnih družin – valižanske, angleške, nemške, ruske in ameriške – na njihovi poti skozi 20. stoletje. Po obeh svetovnih vojnah prvega in drugega dela v tretji knjigi nastopi najbolj viharno obdobje, čas velikanskih družbenih, političnih in gospodarskih sprememb od šestdesetih do osemdesetih let prejšnjega stoletja. Pisatelj prepleta osebne zgodbe junakov z najodločilnejšimi dogodki te dobe: od gibanja za državljanske pravice, političnih atentatov, vojne v Vietnamu in posledičnih protivojnih demonstracij do padca berlinskega zidu, kubanske krize, afere Watergate in rojstva rokenrola. Pred očmi bralcev tako košček za koščkom raste domnevno znani svet, ki pa v Follettovi mojstrski govorici zažari v povsem novi luči.

Ken Follett (1949) je mednarodno priznan pisatelj vohunskega in vojaškozgodovinskega romana z več kot sto milijoni prodanih knjig. V slovenščini so najbolj znani njegovi romani Bomba, Igla in Mož iz Sankt Peterburga, v zadnjem desetletju smo dobili tudi prevod del Sršenov let, Kavke in Noč nad vodo. Trilogija Stoletje je do zdaj njegovo najbolj ambiciozno delo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 279121664
Avtor: Ken Follett
Cobiss naslov: Rob večnosti / Ken Follett ; [prevedel Uroš Kalčič]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2015 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 2 zv. (521 ; 592 str.) ; 25 cm