Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Rdeča kot kri
Prva knjiga trilogije Sneguljčica

Salla Simukka

Januar 2015

Založnik o knjigi

Sneguljčica je tiha in mirna srednješolka, ki se večinoma drži zase. Nekega dne v šolski temnici najde razobešene okrvavljene bankovce. Kmalu ugotovi, da so denar v temnici sušili njeni sošolci, in se nehote zaplete v nevarno zgodbo, ki razkrije kruto realnost kriminalnega podzemlja v Tempereju. Ne preostane ji drugega, kot da razišče izvor krvavih bankovcev in se sooči z zlikovci, ki ji strežejo po življenju.

Salla Simukka (1981) je knjige začela pisati še kot najstnica in je na Finskem uveljavljena avtorica, ki je za svoje delo leta 2013 prejela prestižno finsko nagrado za mladinsko književnost Topelius. Napisala je več romanov in kratkih zgodb za mladino, delala je tudi za televizijo. Poleg tega, da piše zgodbe, še prevaja in piše literarne kritike.Mednarodni sloves ji je prinesla trilogija Sneguljčica, ki je prevedena v več kot štirideset jezikov.

Idejo za trilogijo je dobila med potepom po Frankfurtskih knjigarnah, kjer je na policah z mladinsko literaturo opazila tudi kriminalke, za katere se na prvi pogled ni zdelo, da spadajo na ta oddelek. Že takrat je vedela, o čem bo pisala in kakšni bodo naslovi knjig iz trilogije: Rdeča kot kri, Bela kot sneg in Črna kot ebenovina.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275964160
Avtor: Salla Simukka
Cobiss naslov: Rdeča kot kri : prva knjiga trilogije Sneguljčica / Salla Simukka ; [prevedla Julija Potrč]
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2014
Fizični: 260 str. ; 21 cm