Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Rdeča kot kri
Prva knjiga trilogije Sneguljčica

Salla Simukka

Avgust 2017

Prva knjiga trilogije Sneguljčica

Založnik o knjigi

Sneguljčica je tiha in mirna srednješolka, ki se večinoma drži zase. Nekega dne v šolski temnici najde razobešene okrvavljene bankovce. Kmalu ugotovi, da so denar v temnici sušili njeni sošolci, in se nehote zaplete v nevarno zgodbo, ki razkrije kruto realnost kriminalnega podzemlja v Tempereju. Ne preostane ji drugega, kot da razišče izvor krvavih bankovcev in se sooči z zlikovci, ki ji strežejo po življenju.

Salla Simukka (1981) je knjige začela pisati še kot najstnica in je na Finskem uveljavljena avtorica, ki je za svoje delo leta 2013 prejela prestižno finsko nagrado za mladinsko književnost Topelius. Napisala je več romanov in kratkih zgodb za mladino, delala je tudi za televizijo. Poleg tega, da piše zgodbe, še prevaja in piše literarne kritike.Mednarodni sloves ji je prinesla trilogija Sneguljčica, ki je prevedena v več kot štirideset jezikov.

Idejo za trilogijo je dobila med potepom po Frankfurtskih knjigarnah, kjer je na policah z mladinsko literaturo opazila tudi kriminalke, za katere se na prvi pogled ni zdelo, da spadajo na ta oddelek. Že takrat je vedela, o čem bo pisala in kakšni bodo naslovi knjig iz trilogije: Rdeča kot kri, Bela kot sneg in Črna kot ebenovina.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278429440
Avtor: Salla Simukka
Cobiss naslov: Rdeča kot kri [Elektronski vir] : prva knjiga trilogije Sneguljčica / Salla Simukka ; [prevedla Julija Potrč]
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2015
Fizični: 231 str. ; 21 cm