Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE upravljanje organizacija

Razpotja in prelomi
spremembe na področju menedžmenta človeških virov v Sloveniji

Julij 2017

Založnik o knjigi

Knjiga ponuja vpogled v delovanje organizacij na področju menedžmenta človeških virov v predkrizni in pokrizni perspektivi. Na temelju podatkov, ki so nam jih posredovali anketiranci – menedžerji človeških virov, ter poskusa uveljavitve širšega (zgodovinskega) pristopa, ki povezuje nacionalne sisteme zaposlitvenih razmerij (in znotraj teh menedžmenta človeških virov) s spreminjajočimi se ekonomskimi, socialnimi in političnimi konteksti, smo si zastavili naslednja osnovna vprašanja: kako so se zaostrene ekonomske in širše družbene razmere odrazile na področju menedžmenta človeških virov v organizacijah; na katerih področjih menedžmenta človeških virov in na kak način so se zaradi omenjenih kontekstualnih sprememb zgodile največje spremembe.
Z odgovori oblikuje več kot le deskriptivno ogledalo stanja v slovenskih organizacijah na področju menedžmenta človeških virov. Namenjena je akademski javnosti ter strokovnjakom in menedžerjem na področju človeških virov. Za zadnje smo v sklepnih delih poglavij oblikovali priporočila ter jim tako ponudili iztočnice in elemente za razmislek; upamo, da so to tudi orodja za pot naprej.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290221312
Avtor:
Cobiss naslov: Razpotja in prelomi : spremembe na področju menedžmenta človeških virov v Sloveniji / Andrej Kohont in Miroslav Stanojević (ur.)
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE upravljanje organizacija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Fakulteta za družbene vede, Založba FDV, 2017 ([Ljubljana] : Demat)
Fizični: 307 str. : graf. prikazi, tabele ; 23 cm