Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Ravnovesje na visokih petkah
da lažje ubežimo demenci

Slavica Biderman

November 2017

Založnik o knjigi

Zgodbe za vse, ki še imamo čas, da z načinom življenja ohranimo svoj spomin in se tako izognemo demenci. Ali jo vsaj odrinemo za nekaj let!

Preko lahkotnih in humornih zgodb so podane ustvarjalne aktivnosti, ki smo jih izvajali z umetniki iz vse Evrope zbranimi v Franciji; s starostniki v bivanjski skupnosti imenovani Trde buče v Franciji in s stanovalci v različnih stopnjah demence Doma za starejše občane v Sloveniji.

Knjiga je namenjena predvsem srednji generaciji in svojcem obolelih z demenco. Srednji generaciji, ki še ima čas, da z načinom mišljenja in življenja ubeži tej najdražji in zelo neprijazni bolezni ali jo vsaj odrine za nekaj let.
Kaže, kako na že znan, a pod težo potrošništva pozabljen način, ohranjati in krepiti svoj spomin. Da je pomembneje BITI kot pa IMETI! Svojci obolelih in osebje v Domovih pa bodo našli mnogo možnosti ustvarjalnih aktivnosti in posledično dobre komunikacije med obolelimi in skrbniki. V zadnjem delu knjige pa je tudi zelo zanimiv razmislek o demenci na Tajskem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272892672
Avtor: Slavica Biderman
Cobiss naslov: Ravnovesje na visokih petkah : da lažje ubežimo demenci / Slavica Biderman
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Celje : KUD Art-energija, 2017 ([Medvode] : Nonparel)
Fizični: 199 str. : fotogr. ; 21 cm