Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PSIHOLOGIJA poljudna psihologija

Radost
sreča, ki izvira iz notranjosti

Osho

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Kar izvira od zunaj, ni in ne more biti radost. Vse, kar je odvisno od nečesa, ni in ne more biti radost. Radost vznikne iz vašega jedra. Je absolutno neodvisna – neodvisna od vseh zunanjih okoliščin. In ni beg pred seboj; v resnici je srečanje s seboj.
Najprej je treba poskrbeti za srečo, za radost, trdi Osho. Ko se vedno znova odločite za srečo, ko se odločite, da boste radostni, ne potrebujete meditacije. Meditacija se začne dogajati sama od sebe.

Osho je eden od najbolj znanih in najbolj provokativnih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja. V sedemdesetih je vzbudil pozornost mladih Zahodnjakov, ki so želeli izkusiti meditacijo in preobrazbo. Četrt stoletja po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov širi, tako kot krog njegovih bralcev vseh starosti in z vseh koncev sveta.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290875392
Avtor: Osho
Cobiss naslov: Radost : sreča, ki izvira iz notranjosti : vpogledi v nov način življenja / Osho ; [prevedel Jernej Zoran]
Postavitev: PSIHOLOGIJA poljudna psihologija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Brežice : Primus, 2017 ([Brežice] : Primus)
Fizični: 177 str. ; 22 cm