Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Psi in njihovi prijatelji
iskanje sreče na obeh koncih povodca

Elizabeth Abbott

Januar 2016

Založnik o knjigi

Elizabeth Abbott ima že od nekdaj rada živali, saj deli življenje z najrazličnejšimi psi v stiski. Na poti od brezdušnih hodnikov ameriškega zapora prek kanadske bolnišnice do povojne Srbije nas seznani z mnogimi ljudmi, katerih življenja so za vedno spremenili mahajoč rep in otožne oči, ter nam predstavi pse, ki so jim vdani človeški spremljevalci vlili novih moči.
Avtorica v knjigi pripoveduje o lastnih neverjetnih in pogosto zabavnih zgodbah reševanja psov, ki potrebujejo zavetje, prijateljstvo in ljubezen: o vdanem Tommyju, ki je bil navdih za vse skupaj, o neukrotljivem goniču Bonziju, ki je zaradi svoje očarljivosti prirasel zapornikom k srcu, o prikupni mali mamici Alice, ki je preživela pasjo farmo, potem pa so drugi psi prevzeli vlogo njene ‘mame’, in o mnogih drugih.

Knjiga, ki se duhovito in strastno dotakne najglobljih korenin vezi med človekom in živaljo ter nam pokaže, da lahko ljudje in psi skupaj najdejo upanje in srečo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281639168
Avtor: Elizabeth Abbott
Cobiss naslov: Psi in njihovi prijatelji : iskanje sreče na obeh koncih povodca / Elizabeth Abbott ; [prevedel Jure Šešet]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Tržič : Učila International, 2015 (natisnjeno v EU)
Fizični: 301 str. ; 20 cm