Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Prva žrtev

Jens Henrik Jensen

April 2018

Založnik o knjigi

Danski vojni heroj in nekdanji vojak ostrostrelec veteran s hudo posttravmatsko stresno motnjo Niels Oxen se pozabljen potika po köbenhavnskih ulicah. Po mestu zbira povratne steklenice in brska za ostanki hrane po smetnjakih. Nekega dne naleti na časopisni članek o nekdanjem veteranu, ki se je umaknil v samoto danskih gozdov. Oxen zapusti Köbenhavn in se skupaj s psom napoti na sever, v zavetje gozda Rold Skov, da bi končno ubežal vojnim prikaznim in našel mir.
Toda v mogočnem danskem gozdu najde vse prej kot mir. Po nočnem obisku gradu Nørlund postane namreč glavni osumljenec za umor lastnika gradu. Danskega aristokratskega vrhunskega diplomata Hans-Otta Corfitzena je nekdo mučil do smrti.
Oxen pristane v krempljih danske varnostno-obveščevalne službe. Njegov edini izhod je sodelovanje z vztrajno in nepopustljivo uslužbenko PET Margrethe Franck in najti pravega storilca. Sledi razkrijejo zapleteno mrežo skrivnosti, laži, manipulacij in umazanih političnih iger danskih veljakov …
Prva žrtev je prvi roman uspešne danske serije Jensa Henrika Jensena o vojnem veteranu Nielsu Oxenu.
Jens Henrik Jensen je nekdanji danski novinar, ki se od leta 2015 ukvarja izključno s pisanjem knjig. Serija treh romanov o vojnem veteranu Oxenu je na Danskem izšla med letoma 2012 in 2016 in se povzpela na najvišja mesta na seznamih najbolje prodajanih knjig, prav tako bodo po njej posneli film.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 294217216
Avtor: Jens Henrik Jensen
Cobiss naslov: Prva žrtev / Jens Henrik Jensen ; [iz nemščine prevedla Mateja Malnar Štembal]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Tržič : Učila International, 2018 (natisnjeno v EU)
Fizični: 428 str. ; 20 cm