Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo

Priče skrivnosti
preučevanje Kristusovih relikvij

Grzegorz Górny, Janusz Rosikoń

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Ali je Jezus res zapustil za sabo materialne sledi ali gre v resnici samo za pobožne fantazije? Ali so anatomske podrobnosti in sledovi ran na torinskem prtu z medicinskega stališča res preveč natančne, da bi jih lahko kdo upodobil? Ali gre res za predmete, s katerimi je bil Jezus iz Nazareta dejansko v stiku, ali za goljufijo in navadno vraževerje?
Avtorja pričujoče knjige sta dve leti potovala po svetu, da bi našla relikvije, povezane s Kristusovim pasijonom – trpljenjem, smrtjo in pokopom – in odgovore na ta in še številna druga vprašanja. Pri tem sta se srečala s številnimi svetovno priznanimi strokovnjaki z vseh mogočih področij, ki se že leta zanimajo za Jezusove relikvije – z enim samim razlogom: da bi ugotovili, ali so res pristne.
Rezultat njune raziskave jemlje dah: na podlagi številnih znanstvenih postopkov sta prišla do rezultatov, ki temeljijo na zgodovinskih dejstvih in strokovnih ugotovitvah – in so povsem v skladu s krščanskim izročilom.
V tej veličastni izdaji boste poleg znamenitega torinskega prta našli doslej še neobjavljene fotografije Jezusovega križa, žebljev, trnove krone, stebra bičanja, argenteuilske suknje, manopelskega prtiča, oviedskega sudarija in drugih, manj znanih relikvij.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290586368
Avtor: Grzegorz Górny, Janusz Rosikoń
Cobiss naslov: Priče skrivnosti : preučevanje Kristusovih relikvij / [besedilo] Grzegorz Górny in [fotografije] Janusz Rosikoń ; [prevod Andrej Turk ; zemljevidi in ilustracije Piotr Karczewski]
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2017 (tiskano na Poljskem)
Fizični: 335 str. : ilustr., zvd. ; 27 cm