Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika

Premišljevanja o Sloveniji

Janez Markeš

November 2016

Založnik o knjigi

V 12 poglavjih knjige Premišljevanja o Sloveniji je avtor v bravuroznem slogu nastavil kritično ogledalo politiki, ki je vodila Slovenijo v letih tranzicije, in tudi Slovencem, ki so s svojo prepogosto pasivno držo omogočali, da našo državo danes zaznamujejo korupcija, razkroj družbene intelektualne elite ter »pajdaške« združbe, ki s svojim ropanjem uničujejo tudi prihodnost mladine.

Janez Markeš, ugledni novinar časopisa Delo, je posebej opazen ”glas intelektualca” v zadnjih 25 letih. Posebej se je poglobil v probleme razvoja Slovenije in njene odklone.

Premišljevanja o Sloveniji so globinski portret sodobne slovenske družbe. Razmisleki Janeza Markeša pa ne segajo le v čas socializma, komunistične revolucije, tranzicije, v Moskvo ali Beograd. Avtor v analizo prepričljivo vplete tudi politične vzorce, značilne za Avstro-Ogrsko; Dunaj je na sodobno Slovenijo vplival vsaj tako močno kot Moskva. In to ne le zaradi avstro-ogrskih vzorcev, temveč tudi zato, ker so dunajski ekonomisti očetje sedanjega neoliberalizma.
– Ali Žerdin


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286641408
Avtor: Janez Markeš
Cobiss naslov: Premišljevanja o Sloveniji / Janez Markeš
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE slovenska politika
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2016 (Maribor : Ma-tisk)
Fizični: 286 str. ; 25 cm