Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje

Prekarnost in družbena negotovost
interdisciplinarni pogledi na prekariat

Maj 2018

Založnik o knjigi

Zbornik strokovnih referatov na temo prekariata je vsota dveh simpozijev, ki smo jih na Inštitutu za študije prekariata organizirali leta 2017. Avtorji so ekonomisti, sociologi, politologi, psihologi, filozofi, antropologi, zgodovinarji, predstavniki psihologije, prava in študij socialnega dela.

Gre za prvi tovrstni korak v povezovanju strok in za uvod v konkreten pritisk na politične stranke, ki morajo, ne glede na to, ali so leve ali desne provenience oziroma ali kot ključno vrednoto postavljajo solidarnost, enakost in socialni razvoj ali svobodo, družino in razvoj gospodarstva, naposled le sprevideti obseg in globino problemov, s katerimi se prekarci soočajo vsakodnevno. Pomembno je, da prekarnost v politični zavesti naposled preraste iz teoretskega, rahlo nedorečenega pojma, ki zajema “vse tiste, ki so radi svobodni in ne marajo delati 45 let na istem delovnem mestu” v povsem realno stanje, v katerem se nahajajo povsem konkretni ljudje in ki ne vpliva le na kakovost njihovega življenja in dela, ampak tudi na kakovost življenja in dela družbe, socialne države, družin in gospodarstva.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 294064640
Avtor:
Cobiss naslov: Prekarnost in družbena negotovost : interdisciplinarni pogledi na prekariat / Črt Poglajen, Črt Kostevc, Nataša Dernovšček Hafner (uredniki)
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE delo zaposlovanje
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Ljubljana : Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta, Založništvo, 2018 (Ljubljana : Copis)
Fizični: 311 str. : ilustr., portreti ; 23 cm