Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PRAVO javna uprava

Predpisi o metodah in sredstvih dela Udbe in Kosa
= Propisi o metodama i sredstvima rada Udbe i Kosa : 1944-1990

Roman Leljak

September 2016

Založnik o knjigi

S pričujočo knjigo, ki ponuja zanimivo, a travmatično branje, se odgrinja novo spoznanje o času, ki je trajal dolga desetletja, in ki na žalost še traja. Ta čas je vzel marsikaterega človeka, tega fizično, drugega (teh je neprimerno več) pa duševno.

Prostor, ki ga polni temna preteklost, je treba najprej razsvetliti, šele potem lahko uspešno poiščemo izhod. Paradoksalno spoznanje, ki veje iz pričujoče knjige, je prav gotovo dejstvo, da so se tako vojaške kot civilne tajne službe v Jugoslaviji povsem zavedale, da so njihove metode in sredstva delovanja neustavna.

V letih 1945 do 1990 je bilo izdanih okoli 500 različnih pravil in podzakonskih aktov, ki so bili podlaga za delovanje tajnih služb v Jugoslaviji. Avtor je objavil subjektiven izbor teh predpisov v upanju , da bodo tudi ostali predpisi kmalu objavljeni.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 88036865
Avtor: Roman Leljak
Cobiss naslov: Predpisi o metodah in sredstvih dela Udbe in Kosa = Propisi o metodama i sredstvima rada Udbe i Kosa : 1944-1990 / [dokumente zbral in uvodne besede napisal] Roman Leljak
Postavitev: PRAVO javna uprava
Jezik: slovenski, hrvaški, srbski
Leto: 2016
Založništvo: Radenci : Društvo za raziskovanje zgodovine, 2016 (Zagreb : Grafički zavod Hrvatske)
Fizični: 1048 str. : faks. ; 29 cm