Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA skupinske biografije

Predniki in potomci Herte Haas

Dušan Tomažič

Marec 2018

Založnik o knjigi

Ime Herte Haas je tesno povezano z imenom nekdanjega predsednika SFRJ Josipom Brozom Titom. Potem, ko sta se leta 1941 razšla, zlasti pa po drugi svetovni vojni, se Herta Haas ni pojavljala v javnem življenju. Redko je dajala izjave in intervjuje za tiskane in elektronske medije. Članki o njenem življenju in delovanju so se v javnosti pojavljali v glavnem v povezavi s proučevanjem življenja in dela Josipa Broza Tita. O njenem otroštvu in mladostnem obdobju je bilo malo zapisanega in preučevanega.

Namen dela je predstaviti zgodnje obdobje življenja Herte Haas vse od priselitve očeta dr. Henrika Haasa in njegove druge žene Priske Haas v Maribor, njuno vključevanje v novo življenjsko okolje in vključevanje v do tedaj dvonacionalnem Mariboru. Delo pa razkriva do sedaj še neznano polsestro Herte Haas – Marijo Schindler, nezakonsko hčer mame Priske.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 93767937
Avtor: Dušan Tomažič
Cobiss naslov: Predniki in potomci Herte Haas : [strokovna monografija] / Dušan Tomažič
Postavitev: ZGODOVINA skupinske biografije
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Maribor : Kulturni center, 2017
Fizični: 99 str. : ilustr. ; 23 cm