Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Pred padcem

Noah Hawley

September 2017

Založnik o knjigi

Meglena poletna noč je in enajst ljudi – deset privilegirancev in slikar, ki mu je sreča obrnila hrbet – se na otoku Martha’s Vineyard vkrca na zasebno letalo in odleti proti New Yorku. Čez šestnajst minut se zgodi nepojmljivo: letalo strmoglavi v ocean. Edina preživela sta slikar Scott Burroughs in štiriletni deček, ki je edini preostali član družine neznansko bogatega in vplivnega medijskega mogotca.

Je bilo naključje, da je preminilo toliko vplivnih ljudi? Ali pa je v ozadju kaj bolj zloveščega? Vihar medijske pozornosti Scottu prinese slavo, ki pa se hitro prelevi v razvpitost in obtožbe, on pa si z vsemi močmi prizadeva rešiti resnico iz razbitin. Sredi travmatičnih dogodkov in kaosa se krhki odnos med slikarjem in malim dečkom krepi ter zastavlja vprašanja o usodi, morali in nedoumljivih vezeh, ki nas družijo.
Noah Hawly je ameriški pisatelj in scenarist. Napisal je več scenarijev za filme in nanizanke, med drugim tudi za priljubljeni nanizanki Fargo in Kosti.Pred padcem je njegov peti roman. Preveden je v več kot 20 jezikov.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 290661632
Avtor: Noah Hawley
Cobiss naslov: Pred padcem / Noah Hawley ; [prevedla Maja Lihtenvalner]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 430 str. ; 20 cm