Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GEOGRAFIJA Slovenija vodniki

Pravljične poti v zgodovino

Irena Cerar

Družinski izletniški vodnik

Založnik o knjigi

Vodnik vsebuje 50 izletov po vsej Sloveniji, ki so tako pokrajinsko kakor tudi kulturnozgodovinsko izjemno raznoliki. Obiskali bomo gradove, gradišča, mestna obzidja, vojaške utrdbe, stare cerkvice in samostane, mline, rimskodobne spomenike in pradavna svetišča, domačije in rudnik.

Predlagani izleti so različnih težavnostnih stopenj, od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko v vodniku vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj. Osnova vsakega potepa je zgodba iz preteklih dni, ljudska pravljica ali pripovedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi.

Izčrpna uvoda o pravljičnem in znanstvenem pogledu na preteklost naše dežele sta prispevali arheologinja dr. Verena Perko in etnologinja dr. Monika Kropej.

Knjigo je ilustriralo deset vrhunskih slovenskih ilustratork in ilustratorjev, vsak izlet pa je opremljen z odličnimi fotografijami, s preglednim zemljevidom ter z vsemi potrebnimi podatki za pripravo in izvedbo “pravljične poti”.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 248421632
Avtor: Irena Cerar
Cobiss naslov: Pravljične poti v zgodovino : družinski izletniški vodnik / Irena Cerar ; [ilustratorke in ilustratorji Suzi Bricelj ... [et al.] ; zemljevidi Lojze Miklavčič ; avtorji fotografij Janez Skok ... et al.]
Postavitev: GEOGRAFIJA Slovenija vodniki
Jezik: slovenski
Leto: 2009
Založništvo: Ljubljana : Sidarta, 2009 ([Ljubljana] : Hren)
Fizični: 256 str. : ilustr. ; 25 cm