Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GEOGRAFIJA Slovenija vodniki

Pravljične poti Slovenije

Irena Cerar

Družinski izletniški vodnik 

Založnik o knjigi

Knjiga se že v samem izhodišču razlikuje od ostalih vodnikov, saj je kombinacija ljudskih pravljic in pripovedk ter izletov, ki nas popeljejo do krajev, omenjenih v zgodbah. Gre za praviloma lažje in krajše poti oz. sprehode, primerne za družine z otroki in vse tiste, ki v gore ne zahajajo redno. Tudi pri zahtevnejših ciljih je skoraj vedno izbran najlažji dostop.

70 izletov vodi k različnim naravnim znamenitostim po vsej Sloveniji. Obiskali bomo reke, izvire, lažje jame, slapove, znamenita ali redka drevesa, jezera, močvirja in barja ter lažje dostopne in razgledne vrhove.

S pomočjo knjige bodo tako otroci kot starši spoznavali naravno dediščino in ljudsko pripovedništvo s številnimi bajnimi bitji vred. Izčrpen uvod in predstavitev slovenskih bajnih bitij ter njihovih značilnosti je prispevala dr. Monika Kropej.

Pomemben presežek predstavljajo izvrstne ilustracije 11 slovenskih ilustratork in ilustratorjev.

Vsak izlet je opremljen še s fotografijami priznanih krajinskih fotografov, s preglednim zemljevidom ter z vsemi podatki, ki nam olajšajo njegovo pripravo in izvedbo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 214044416
Avtor: Irena Cerar
Cobiss naslov: Pravljične poti Slovenije : družinski izletniški vodnik / Irena Cerar Drašler ; [ilustratorke in ilustratorji Mojca Cerjak ... [et al.] ; zemljevidi Andrej Nemarnik ; senčen relief Matjaž Ivačič ; urednik fotografije Janez Skok]
Postavitev: GEOGRAFIJA Slovenija vodniki
Jezik: slovenski
Leto: 2004
Založništvo: Ljubljana : Sidarta, 2004 ([Ljubljana] : Hren)
Fizični: 263 str. : ilustr. ; 25 cm