Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PRAVO mednarodno pravo

Praktikum za…

Vasilka Sancin in Maša Kovič Dine

Marec 2015

Avtorici o knjigi

Praktikum za mednarodno javno pravo

Praktikum, ki je pred vami, je nastal po desetletju vodenja vaj pri predmetu Mednarodno javno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Namen izdaje tega dela je predvsem ponuditi študentom pripomoček za uspešno pripravo in učinkovito sodelovanje pri pouku omenjenega predmeta, nikakor pa ne nadomešča temeljne literature za študij mednarodnega prava.
Poleg nekaj uvodnih podatkov o Meddržavem sodišču, vsebuje izbor sodne prakse mednarodnih sodišč in tribunalov, opremljen s komentarji avtoric in vprašanji za razpravo. Poznavanje mednarodne sodne prakse, kot pomožnega sredstva za ugotavljanje in razlago pravil mednarodnega prava, ima namreč izjemen pomen za celovito razumevanje osnov kompleksnega mednarodnopravnega sistema, zato Praktikum uporabnikom nudi možnost, da se seznanijo z izbranimi primeri, ki so tako ah drugače odmevali v mednarodnopravni doktrini in praksi.
Praktikumu so dodana tudi besedila Ustanovne listine OZN s Statutom Meddržavnega sodišča, Dunajske konvencije o pravu mednarodnih pogodb (obe pogodbi sta bili namreč šele nedavno uradno prevedeni v slovenščino in nato uradni verificirani prevodi objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije), Členi o odgovornosti držav za mednarodno protipravna dejanja (sicer v angleškem jeziku, a so posamezni temeljni členi prevedeni v slovenščino na ustreznih mestih pri primerih obravnavanih v Praktikumu) in Arbitražni sporazum med Slovenijo in Hrvaško o mejnem vprašanju. Seznam kratic na začetku ni namenjen zgolj seznanitvi s kraticami, ki se pogosto uporabljajo v mednarodnopravnem diskurzu, pač pa tudi lažjemu sledenju njihovega pomena na mestih, kjer so uporabljene pri analizi posameznih primerov.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 277875712
Avtor: Vasilka Sancin in Maša Kovič Dine
Cobiss naslov: Praktikum za mednarodno javno pravo / Vasilka Sancin in Maša Kovič Dine
Postavitev: PRAVO mednarodno pravo
Jezik: slovenski, angleški
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Litteralis, 2015 ([Ljubljana] : Litteralis)
Fizični: 565 str. : ilustr. ; 22 cm