Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo

Potovanje v srce katoliške vere

Robert Barron

Oktober 2017

Založnik o knjigi

Kaj je katolištvo? Dvatisočletna tradicija? Svetovni nazor? Način življenja? Odnos? Skrivnost? Avtor v tej knjigi raziskuje vse te možnosti in druga vprašanja, s katerimi želi oživiti skrivnosti vere za generacije, ki prihajajo. Sprva razloži temelje vere – Jezusovo učlovečenje, življenje in učenje, nato pa nadaljuje z opisovanjem zakladov katolištva: zakramentov, čaščenja, molitve, Marije, apostolov, svetnikov, odrešenja, nebes in pekla. Pri zanimivi predstavitvi katoliške Cerkve mu odlično služi njegov prodoren in dinamičen slog, v katerem spretno prepleta poznavanje likovne umetnosti, književnosti, arhitekture, Svetega pisma, teologije, filozofije in zgodovine. Barron govori v jeziku sodobnega življenja, vendar ostaja zvest večnim resnicam.

Robert Barron je pomožni škof v Los Angelesu (ZDA), priznan avtor in ustanovitelj verskega medija Word On Fire. S prisotnostjo v medijih in družbenih omrežjih želi evangelizirati svet kulture – in očitno mu uspeva, saj ima na omenjenih omrežjih največ sledilcev za papežem Frančiškom. Knjigo v ameriškem svetu spremlja istoimenska dokumentarna serija in tako je Potovanje v srce katoliške vere izjemno potovanje, ki je ujelo »katoliško stvar« v vsej globini in lepoti.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 291416320
Avtor: Robert Barron
Cobiss naslov: Potovanje v srce katoliške vere / Robert Barron ; [prevod Drago K. Ocvirk]
Postavitev: VERSTVA IN DUHOVNOST krščanstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2017 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 311 str. : ilustr. ; 22 cm