Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ZGODOVINA 2. svetovna vojna

Potne listine 2. svetovne vojne v okviru jugoslovanskega ozemlja

Z. Jelinčič Plemeniti, M. Z. Jelinčič Plemeniti

Maj 2015

Založnik o knjigi

Knjiga Zmaga Jelinčiča Pl. in Monike Zupanc Jelinčič Pl. Potne listine 2. svetovne vojne v okviru jugoslovanskega ozemlja obravnava potne listine v času 2. svetovne vojne, ko so nekdanjo Kraljevino Jugoslavijo razkosali na celo vrsto različnih državnih oziroma upravnih tvorb. Tako je bilo potrebno obravnavati potne listine v Neodvisni državi Hrvaški, Ljubljanski pokrajini, Srbiji oziroma na vseh okupiranih ozemljih, kjer so na ta ali oni način delovale razne državne, paradržavne, uradne in neuradne ter odporniške grupacije, ki so vse uporabljale takšne in drugačne oblike potnih listin.
Slikovni material, ki je objavljen v knjigi, je iz privatnih zbirk, saj slovenska država ne čuti potrebe, še manj pa obveze, da bi ta material zbirala in hranila. Prebudila se bo, ko bo že prepozno in ko bo ta material poniknil v privatnih zbirkah doma ali predvsem na tujem.
Knjiga s to tematiko je prva na področju nekdanje Jugoslavije, zagotovo pa tudi v evropskem prostoru. To je tudi razlog, da je k izdaji te knjige pripomogla tudi AEMN oziroma njena fundacija ITE.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278568192
Avtor: Z. Jelinčič Plemeniti, M. Z. Jelinčič Plemeniti
Cobiss naslov: Potne listine 2. svetovne vojne v okviru jugoslovanskega ozemlja / Zmago Jelinčič Plemeniti, Monika Zupanc Jelinčič Plemeniti ; [prevod Zmago Jelinčič Plemeniti]
Postavitev: ZGODOVINA 2. svetovna vojna
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Tomišelj : Alpemedia, 2015
Fizični: 240 str. : ilustr. ; 31 cm