Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GEOGRAFIJA Slovenija vodniki

Potepi po Sloveniji
vodnik za starejše in gibalno ovirane

Janez Medvešek

Maj 2017

Založnik o knjigi

Svojevrsten vodnik po Sloveniji, ki priča, da je v slehernem koščku naše deželice mogoče doživeti veliko lepega – na izlete pa vabi tudi tiste, ki ne zmorejo hoje in za gibanje potrebujejo oporo spremljevalca ali kak pripomoček. Zato so izleti izbrani tako, da so dostopni tudi starejšim in gibalno oviranim.

Vodnik potepov po naši čudoviti Sloveniji se pri izbiri izletov ne zgleduje po obiskanosti posameznega kraja, tudi ne po znamenitostih v njegovem središču ali bližnji okolici. Poudariti želi, da je prav sleherni košček naše deželice slikovit in zanimiv, torej vreden obiska – predvsem pa je lahko izletniški cilj, ki nas napolni z bogastvom razgledov po bližnji in daljni okolici. Res je v Sloveniji mnogo čudovitih razgledišč, ki v primernem vremenu ponesejo naš pogled v daljave. Pa ni nujno, da bi se morali za to povzpeti na najvišje vrhove …

Če izbiramo izlete tako, da mislimo na starejše in na naše gibalno ovirane prijatelje, bomo lahko pospremili na izlet tudi kakega poškodovanega prijatelja med okrevanjem. Ali pa bomo na tak izlet pospremili družinico z zelo majhnim dojenčkom. Podatek, da na izletu v izbranem kraju naš najmlajši počiva v vozičku, pomaga mladi družini, da lahko medtem sestricam ali bratcem razkazuje lepote Slovenije.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289439488
Avtor: Janez Medvešek
Cobiss naslov: Potepi po Sloveniji : vodnik za starejše in gibalno ovirane / [[besedilo], fotografije] Janez Medvešek
Postavitev: GEOGRAFIJA Slovenija vodniki
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Celje : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba : Dom sv. Jožef, 2017 ([Maribor] : Dravski tisk)
Fizični: 90 str. : ilustr. ; 21 cm