Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Pot nikamor

Eva Figes

Njeno iskanje obljubljene dežele

Založnik o knjigi

Knjiga je zadnja v opusu angleške pisateljice, feministke in družbene kritičarke Eve Figes (mama tudi v Sloveniji priljubljenega Orlanda Figesa). V knjigi združi spominski zapis z družbeno in politično kritiko, literarni področji, na katerih najbolj blesti.

Z zapisano zgodbo naredi avtorica poklon družinski judovski hišni pomočnici Edith, ki je drugo svetovno vojno preživela v Berlinu. Nato je odšla iskat dom v Palestino, a po nekaj letih razočarana poiskala “svojo” družino v Londonu. Tam je povedala svojo zgodbo edini osebi na svetu, ki ji je prisluhnila: deklici Evi.

Avtorica ob spominu na skromno hišno pomočnico Edith še sama argumentirano ponavlja, kako napačna je bila odločitev za okupacijo Palestine, in osupne z nežno neizprosnostjo, ko razkrije iz številnih virov dobro prikrivano dejstvo, kako v Izraelu že od začetka »vsak sovraži vse druge«.

Obljubljena dežela? Kjer vsi sovražijo vse – Alenka Vesenjak, polet.si


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 253992192
Avtor: Eva Figes
Cobiss naslov: Pot nikamor : njeno iskanje obljubljene dežele / Eva Figes ; [prevedla Kristina Božič ; spremno besedilo Mateja Ratej]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2011
Založništvo: Bled : Produkcijska hiša RED, Zavod za užitke branja, 2011 ([Ljubljana] : Demat)
Fizični: 180 str. ; 21 cm