Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GLASBA dela ustvarjalci

Poslušajmo filme
Filmska glasba skozi čas, ki se je prerasel

Mitja Reichenberg

Maj 2015

Založnik o knjigi

Pri založbi UMCO je izšlo tretje nadaljevanje knjižnega cikla Poslušajmo filme dr. Mitje Reichenberga. Prva knjiga nosi podnaslov Filmska glasba skozi zgodovino in uho, druga Filmska glasba skozi žanre in druge svetove, tretjaFilmska glasba skozi čas, ki se je prerasel. Avtor v njej na svoj neposredni način niza poglede na filmsko glasbo. Ujetniki filmskih podob se mnogokrat prepustijo filmu kot velikemu pripovedovalcu fabule, pri tem pa pozabljajo, da sta filmski zvok in glasba enako pomembna kakor slika.

Reichenberg s knjigo nadaljuje svoje razmišljanje, da se do filma ne obnašamo vedno kot do spoja slike in zvoka. Zato je pri poslušanju filmov pomembno, da se spregovori o glasbeni umetnosti, ki se je zaradi mnogih skladateljev razvila v enega najsodobnejših in najpopularnejših glasbenih žanrov, tehnik in disciplin. Ko pogledamo na filmsko glasbo s te plati, se nam namreč odpre nov svet. To je svet sprejemanja nevidnega prostora glasbe, ki daje filmski umetnosti dimenzijo emocionalne prepustitve, gledalce in gledalke pa popelje v hipnotično glasbeno avanturo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278922496
Avtor: Mitja Reichenberg
Cobiss naslov: Poslušajmo filme : filmska glasba skozi čas, ki se je prerasel / Mitja Reichenberg
Postavitev: GLASBA dela ustvarjalci
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : UMco, 2015
Fizični: 229 str. : ilustr. ; 21 cm