Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

EKONOMIJA IN POSLOVANJE finance

Poslovne finance s primeri in z rešitvami

Igor Stubelj, ...

April 2016

Igor Stubelj, Primož Dolenc, Suzana Laporšek

Iz uvoda

Finance lahko na splošno opredelimo kot vedo o upravljanju z denarjem, ki je v današnjem gospodarstvu pomemben element poslovanja posameznikov, gospodarskih družb in države.

Finance so široko področje, saj obsegajo osebne, javne in poslovne finance. Osebne finance se ukvarjajo s finančnimi odločitvami posameznika, kot so na primer alokacija razpoložljivih finančnih virov, varčevanje, zadolževanje in drugo. Javne finance se ukvarjajo s finančnimi vprašanji države, tj. iz katerih davkov in prispevkov naj država pridobiva proračunske vire, kam naj usmerja proračunska sredstva, kako naj pokriva morebitni proračunski primankljaj in kako naj upravlja javni dolg. Poslovne finance pa se ukvarjajo s finančnimi vprašanji podjetij.

Ta knjiga je v celoti namenjena razumevanju poslovnih financ, čeprav je med različnimi področji financ veliko stičnih točk.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 283118848
Avtor: Igor Stubelj, ...
Cobiss naslov: Poslovne finance s primeri in z rešitvami / Igor Stubelj, Primož Dolenc, Suzana Laporšek
Postavitev: EKONOMIJA IN POSLOVANJE finance
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : FinKin, 2016 ([Dob] : Grafika 3000)
Fizični: VII, 270 str. : ilustr., tabele ; 24 cm