Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Popularne zgodbe

Vesna Lemaić

2010

2009

Nagrada za prvenec

Nagrada fabula

Založnik o knjigi

Kratke zgodbe se spogledujejo z elementi najrazličnejših popularnih žanrov, od sentimentalke do grozljivke, in jih vse temeljito prekvasijo z zavedanjem o načinih obstoja književnosti na začetku novega tisočletja.

Elvis Presley v teh zgodbah podaja roko vojnim veteranom, bizarne ljubezni se prevesijo v drobne medčloveške bližine, ki osmišljajo življenje v času izpraznjenjih zgodb. Barviti jezik, ki se ne sramuje slenga, in duhovite drobne domislice, na gosto posute po besedilu, pa nas zadržujejo, da proti koncu zgodbe ne zdrvimo tako hitro, kot nas priganja zgodbarski suspenz.

Vesna Lemaić (1981, Ljubljana) v slovensko prozno ponudbo ni prinesla le novega imena, temveč tudi nove vsebine in slogovne prijeme. Objavljala je v reviji Literatura in brala na literarnih večerih na Metelkovi in drugod.


Fabula je nagrada za najboljšo zbirko izvirne slovenske kratke proze, izdane v preteklih dveh letih.
Podeljuje jo časopisna hiša Dnevnik.
(2010)

Nagrada za prvenec je nagrada za najboljše prvo izdano leposlovno delo posameznega avtorja, ki jo na vsakoletnem Slovenskem knjižnem sejmu podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev. (2009)


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 239597312
Avtor: Vesna Lemaić
Cobiss naslov: Popularne zgodbe / Vesna Lemaić
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2008
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2008 (Maribor : Ma-tisk)
Fizični: 149 str. ; 21 cm