Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST pustolovski romani

Popotovanja v soju zvezd

Alex Capus

Avgust 2017

Založnik o knjigi

Popotovanja v soju zvezd (2005) niso potopis v dobesednem smislu besede. Potuje se v knjigi sicer res veliko, pa tudi kraji dogajanja niso najbolj vsakdanji; a pravo potovanje je v bistvu raziskovanje, na katero se je avtor podal, da bi ugotovil, če znameniti otok zakladov Roberta Louisa Stevensona dejansko obstaja. Preštudiral je primarne vire in opravil avtopsijo na terenu; odkritja, do katerih so ga pripeljali izsledki, je duhovito dopolnil s pisateljsko domišljijo in tako ustvaril napeto, vznemirljivo zgodbo, ki ne bo pritegnila le ljubiteljev Stevensonovih južnomorskih pripovedi.

Alex Capus (1961) je švicarski nemško pišoči pisatelj. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen; veliki met se mu je posrečil z romanom Léon in Louise, ki je bil 2011 nominiran za ugledno nemško knjižno nagrado in je 2014 pri Cankarjevi založbi izšel tudi v slovenščini.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 288262912
Avtor: Alex Capus
Cobiss naslov: Popotovanja v soju zvezd / Alex Capus ; prevedla Mojca Kranjc
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST pustolovski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2017 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 221 str. ; 21 cm