Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Popek sveta

Venko Andonovski

September 2013

Založnik o knjigi

Roman o neskončni čistosti in neskončni pokvarjenosti, o želji delati dobro za soljudi in želji po oblasti nad soljudmi, o čisti in neuslišani bratski ljubezni, ki je za bratovo dobro pripravljena tudi izdajati, lagati ter uničevati, in o umazani samoljubnosti, v kateri ni prostora za prezrtega in ponižanega brata; roman, ki v prvem delu pripoveduje o davnem srednjem veku, v drugem delu pa se izkaže, da je sedanjost samo preslikava srednjeveškega mračnjaštva.

Brata Ciril in Metod sta z različnih zornih kotov prikazana z vrsto izzivalnih medbesedilnih postopkov, ki ustvarjajo intelektualno napeto zgodbo. Makedonski pisatelj Venko Andonovski (1964) je doktor filoloških znanosti in avtor več knjig, od katerih je v slovenščino že prevedena Azbuka za neposlušne. Je dobitnik vrste nagrad, tudi nagrade Balkanika za roman Popek sveta, ki je v makedonščini doživel vrsto izdaj in se prodal v več kot deset tisoč izvodih.

Popek sveta: postava bralca – Tomaž Bešter, Konteksti


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 267260416
Avtor: Venko Andonovski
Cobiss naslov: Popek sveta / Venko Andonovski ; prevod [in spremna beseda] Sonja Dolžan
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2013 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 283 str. : ilustr. ; 25 cm