Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Ponočnjak

Drew Hayden Taylor

Založnik o knjigi

Ponočnjak je večplastno delo, ki združuje fiktivnost z indijansko tradicijo, v katero pisatelj spretno vpne povsem vsakdanje življenje (najstniška zaljubljenost in upornost, nerazumevanje s starši, neuspel zakon itd.). Napeta zgodba se odvija v nočeh sredi ontarijskega gozda, kjer živijo trije na prvi pogled povsem običajni predstavniki treh različnih generacij, ki jih zmoti nepričakovan obisk še bolj nenavadnega gosta. Pisatelju je uspelo ustvariti zgodbo, ki spominja na grozljivko, a je več kot samo to.

Tiffany Hunter je šestnajstletnica, potomka Anišinabov, in živi v rezervatu Otter Lake z očetom Keithom in babico Ruth. Po Keithovi ločitvi je pomanjkanje denarja vzrok, da sprejmejo pod streho nenavadnega človeka iz Evrope. Ni čudno samo to, da želi gospod Pierre L’Errant spati v kleti, pač pa tudi to, da podnevi spi, ponoči pa se potika po bližnjih gozdovih. A nihče ne prepozna njegove skrivnosti. Tiffany kot vsaka najstnica nima oči za tujca v njihovi hiši; preveč energije ji vzameta ljubezenska zveza z belcem Tonyjem in nenehno prepiranje z očetom zaradi šolskega uspeha. Zato Pierra L’Erranta ne spregleda, čeprav ji pove svojo življenjsko zgodbo. Svojo vampirsko zgodbo.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 241930240
Avtor: Drew Hayden Taylor
Cobiss naslov: Ponočnjak / Drew Hayden Taylor ; [prevedla Jana Ambrožič]
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2008
Založništvo: Dob pri Domžalah : Miš, 2008
Fizični: 202 str. ; 25 cm