Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PRAVO javna uprava

Ponižani in razžaljeni funkcionarji, uradniki in javni uslužbenci

Breda Mulec

Junij 2017

Založnik o knjigi

Knjiga Ponižani in razžaljeni funkcionarji, uradniki in javni uslužbenci odstira obdobje Kraljevine SHS in Kraljevine Jugoslavije skozi zgodovino tiskovnih tožb zaradi razžalitve časti. Z uporabo relevantne literature in s svojimi pronicljivimi opažanji avtorica pred bralcem odstre takratno družbo ter odnose med posamezniki in državo.

Avtorica je odkrila doslej še neobjavljeno pravdo Josipa Vidmarja zoper časopis Domoljub in pričanje Otona Župančiča ali zanimivo zgodbo žužemberškega kaplana Gnidovca, ki ga je ob napadu lokalne oblasti vzel v bran škof dr. Gregorij Rožman.
Mnoge tožbe, ki so zaradi slikovitega izražanja mestoma presegle suhoparni pravniški jezik in spominjajo na literaturo, ter medijski zapisi tega dogajanja nakazujejo polarizacijo in hkrati barvitost medijske krajine.
Knjiga je nujno branje za upravno, pravno in novinarsko stroko, hkrati pa zaradi mnogih doslej zamolčanih sodnih in časnikarskih zgodb zanimiva tudi za širšo javnost.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289324544
Avtor: Breda Mulec
Cobiss naslov: Ponižani in razžaljeni funkcionarji, uradniki in javni uslužbenci / Breda Mulec
Postavitev: PRAVO javna uprava
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Nova obzorja, 2017
Fizični: 171 str. : ilustr., avtor. sl. ; 24 cm